Moslims en Media: kennis en kennismaking

krant

De gevestigde media worden steeds vaker beschuldigd van eenzijdige en selectieve berichtgeving over moslims en de islam. Het project ‘Moslims en media: kennis en kennismaking’ wil hier verandering in brengen door in te zetten op ontmoeting en kennisoverdracht tussen media en lokale gemeenschappen.

Het doel is om door middel van workshops verbinding en samenwerking te creëren tussen beide partijen en daarmee wederzijdse toegang te vergemakkelijken. Het project heeft twee doelen: enerzijds inzichtelijk maken bij moslimgemeenschappen hoe de media functioneert en anderzijds de media bewust(er) maken van de diversiteit aan perspectieven binnen moslimgemeenschappen.

Voor deze pilot wordt het workshopprogramma ontwikkeld en uitgevoerd bij twee verschillende media-instellingen. Bij een positieve evaluatie kan het programma worden aangeboden aan andere media.

Het project ‘Moslims en media: kennis en kennismaking‘ wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van Stichting Democratie en Media en is in samenwerking met Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR).

Neem contact op met Prya Bisambhar op 06-42780853 als u interesse heeft in dit project.